Achillespees klachten

Achillespees klachten

Op deze bladzijde vind je informatie over achillespees klachten.  Wil je daar meer over lezen dan kan je de volgende link raadplegen: https://www.sportzorg.nl/oefeningen/achillespeesblessure

Je kan ook naar de volgende site gaan voor informatie: http://runinfo.nl/achillespeesblessure.htm

Oorzaken

Veel sporters en niet sporters kunnen last van hun achillespezen krijgen. De oorzaken zijn verschillend, dat kan variëren van te snel van start gaan zonder een juiste warming-up of een niet goed uitgevoerde cooling-down tot en met een te korte kuitspier of schoenen die niet goed voor jouw voeten zijn of dat je tijdens de sport  of wandeling je voeten niet goed afwikkelen. Welke oorzaak er ook is, achillespeesklachten zijn erg beperkend in je dagelijks leven. Voordat je met een behandeling kan beginnen is het wel van belang dat je de oorzaak / oorzaken weet en die eerst oplost. Weet je die zelf niet, dan gaan we samen op zoek naar deze oorzaken.

Behandeling

Zoals je via de bovenstaande links hebt kunnen lezen, zijn er verschillende behandelingen. Als sportmasseur kan ik je kuiten masseren, triggerpoint behandelen of bindweefsel losser maken, je adviezen geven over hoe om te gaan met deze klachten.  Naast de spieren kijk ik ook naar het bindweefsel in je benen tot en met je rug.  Het bindweefsel is binnen jouw lichaam allemaal met elkaar verbonden.  Daarnaast geef ik je een aantal oefeningen om je kuit en achillespezen op te rekken.

Heb je last van je achillespees neem dan contact met mij op voor een behandeling.