Cupping

Cupping wordt gedaan d.m.v. een plastic cup die vacuüm getrokken wordt. Cupping wordt niet gedaan op gebieden die verbrand zijn of waar wondjes zitten. Als je bloedverdunners gebruikt kan er wel gecupt worden maar dan op een zachte manier.

Cupping kan op twee manieren toegepast worden.

De eerste manier is dat de cup maximaal 5 minuten blijft staan op een plek. Meestal een plek waar een stekende pijn zit. De tweede manier is dat er met een cup gemasseerd wordt. Er wordt olie op je rug aangebracht en dan wordt er met de cup gemasseerd. De methode die ik gebruik is de tweede manier.

Beide methoden zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert van zowel bloed als van lymfe. Daardoor kunnen de afvalstoffen, die de pijn veroorzaken, sneller van die plek verwijderd worden.  De eerste manier geeft wel ronde kringen op de plekken, deze blijven meestal een paar dagen zitten en trekken dan weer weg. De tweede manier geeft geen ronde kringen.

De afspraak voor cupping is een half uur.

In het najaar 2016 en in voorjaar 2017  en voorjaar 2023 heb ik de cursus cupping gevolgd bij Total Health.  Wil je meer weten over de bijscholing: zie onderstaande link: totalhealth.eu/content/opleidingen/workshops/cupping