Magnesium

Deze bladzijde bevat informatie vanuit het landelijke kennisdag (2018) van de NGS. En de verdiepende bijscholing over magnesium (november 2020). Ik was redelijk verbaast over het verhaal over magnesium tekort. Hieronder een korte samenvatting en in de tekst zitten linken naar verschillende site. Daar kan je verdere informatie lezen.

29 September 2018 was er een landelijke kennisdag van de NGS. Tijdens een van de presentaties werd er gesproken over nut en noodzaak van magnesium. Een van de sprekers was Richard Danel. Hij is betrokken bij MAGNESIUM HEALT INSTITUTE. Dit instituut doet onderzoek naar wat magnesium voor ons lichaam betekent en wat er gebeurd als je daar een tekort van hebt.

Dat, als je een magnesium tekort hebt,  je verschillende klachten kan hebben. Bij de volgende LINK kan je hierover meer lezen.

Tijdens de lezing werd gezegd dat er o.a. onderzocht is hoe magnesium het beste opgenomen kan worden in je lichaam. Je kan magnesium via tabletten tot je nemen. Dan is magnesium citraat de beste vorm. Deze wordt makkelijker door je maag/darmstelsel opgenomen. Er is ook magnesiumolie. Dat spray je op je huid, het liefst direct na het douchen als je huid warm is en je poriën open staan. De magnesium wordt gelijk door je lichaam opgenomen en komt direct terecht war het zijn moet, in het vocht tussen de cellen. Mocht je het vinden plakken, dan kan je na 10 minuten de restanten van je lichaam afhalen.

Wil je meer lezen over de bijwerkingen van magnesium, klik dan op de volgende LINK.

Wil je wat artikelen lezen, klik dan op de volgende LINK.

Magnesium olie is een middel om magnesium op een makkelijke manier door je lichaam op te laten nemen. Het instituut heeft onderzocht of we o.a. in Nederland eigenlijk met zijn allen een magnesium tekort hebben.