Magnesium

Deze bladzijde bevat informatie vanuit het landelijke kennisdag (2018)  en het webinar ( 2022) van de NGS.  Ik was redelijk verbaast over het verhaal over magnesium tekort. Hieronder een korte samenvatting en in de tekst zitten linken naar verschillende site. Daar kan je verdere informatie lezen.

29 September 2018 was er een landelijke kennisdag van de NGS. Tijdens een van de presentaties werd er gesproken over nut en noodzaak van magnesium. Hetzelfde werd bevestigd in het webinar van oktober 2022. Een van de sprekers was Richard Danel. Hij is betrokken bij MAGNESIUM HEALT INSTITUTE. Dit instituut doet onderzoek naar wat magnesium voor ons lichaam betekent en wat er gebeurd als je daar een tekort van hebt.

Dat, als je een magnesium tekort hebt,  je verschillende klachten kan hebben. Bij de volgende LINK kan je hierover meer lezen  en hieronder lees je een aantal klachten.

De volgende klachten kunnen duiden op een Magnesium tekort (deze lijst is niet volledig):

  • vermoeidheid
  • PMS
  • hoofdpijn
  • prikkelbaarheid
  • stijve spieren
  • restless legs (rusteloze benen)
  • oorsuizen
  • maagkrampen

Van belang is dat de verhouding Calcium (zit vnl. buiten de cellen) en Magnesium (zit vnl. binnen de cellen) in balans is. Door bijv. teveel zuivel eten, zorgt ervoor dat deze balans uit evenwicht is. Als dit uit evenwicht is, dan laat onderzoek zien, dat er een verhoogde kans op Osteoporose is.

Tijdens de lezing werd gezegd dat er o.a. onderzocht is hoe magnesium het beste opgenomen kan worden in je lichaam. Je kan magnesium via tabletten tot je nemen. Dan is magnesium citraat / – malaat de beste vorm. Deze wordt makkelijker door je maag/darmstelsel opgenomen. Helaas wordt ongeveer 40% door je lichaam opgenomen. Als je teveel tabletten slikt, dan kan je maag/darmklachten krijgen. Die krijg je niet als je via de huid het Magnesium tot je neemt.

Er is ook magnesiumolie. Dat spray je op je huid, het liefst direct na het douchen als je huid warm is en je poriën open staan. De magnesium wordt gelijk door je lichaam opgenomen en komt direct terecht waar het zijn moet, in het vocht tussen de cellen. Mocht je het vinden plakken, dan kan je na 10 minuten de restanten van je lichaam afhalen. Dit wordt 100% opgenomen door je huid. Dit is door onderzoek naar voren gekomen als beste manier om Magnesium tot je te nemen.

Wil je meer lezen over de bijwerkingen van magnesium, klik dan op de volgende LINK.

Wil je wat artikelen lezen, klik dan op de volgende LINK.

Magnesium olie is een middel om magnesium op een makkelijke manier door je lichaam op te laten nemen. Het instituut heeft onderzocht of we o.a. in Nederland eigenlijk met zijn allen een magnesium tekort hebben.

Contra-indicatie
Het je nierklachten of ben je onder behandeling voor kanker, dan pas na overleg met je huisarts, kan je Magnesiumolie of – tabletten gebruiken.