Bindweefsel behandeling

Bindweefselmassage

Op dit moment is er geen ruimte voor nieuwe klanten. Ik zou u adviseren om een andere sportmasseur op te zoeken. Dat kunt u via de site van NGSmassage.nl

Bindweefsel behandeling valt onder reflexzonetherapie. Ben je aanvullend verzekerd dan kun je afhankelijk van je verzekering een deel van het bedrag terug krijgen.

Bindweefsel massage kan op je rug, schouder, nek, armen en benen toegepast worden, maar ook bij littekens na een operatie (wacht met het maken van een afspraak tot minimaal 6 weken na de operatie).

Kosten voor een afspraak zie Prijslijst.

Bindweefsel behandeling is gericht op het losmaken van bindweefsel. Bindweefsel zit o.a. om spieren, gewrichten en organen heen en zit net onder de huid. Bindweefsel vormen in je lichaam een geheel. Hiernaast is een deel van een bindweefsellijn te zien. Klachten aan je nek, kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt worden vanuit je enkel.

Als bindweefsel onvoldoende of niet goed kan bewegen, dan wordt het korter en kan dan klachten geven. Denk daarbij aan onderrugklachten of schouderklachten, maar ook been- of armklachten kunnen door bindweefselverklevingen veroorzaakt worden.

Zenuwen komen vanuit je hersenen en wervelkolom naar buiten en gaan naar o.a. armen en benen e.d.. Via deze zenuwbanen kan met bindweefselmassage op je rug verschillende onderdelen van je lichaam gestimuleerd worden. Door bindweefselmassage wordt je lichaam geactiveerd om weer in balans te komen.

Op je rug zijn verschillende zones te vinden die allemaal verbonden zijn met een stuk huid, organen en spieren. Via de huid kan zo organen en spieren gestimuleerd worden. Heb je bijv. last van je darmen dan kan een aantal behandelingen van het bindweefsel op je rug / billen verlichting geven.

Bindweefsel behandeling is geen ontspannende massage. Tijdens de behandeling worden vastzittend bindweefsel met de hand en met een cup of een schrapper losser gemaakt en dat is gevoelig / pijnlijk. Het zijn korte momenten die gevoelig / pijnlijk zijn. Doordat wij tijdens de behandeling in gesprek blijven, pas ik mijn handgrepen aan wat voor jou nog acceptabel is.  Na de bindweefselmassage kan ik, indien gewenst,  nog met olie jouw rug masseren, zodat je toch ontspannen de praktijk verlaat.

Net als bij andere massages is het van belang om na de behandeling  500 cc water te drinken.

Advies is om minimaal 4 x langs te komen voor deze behandeling. Dan kan er blijvend effect optreden. De snelheid van herstel is afhankelijk van hoe jouw lichaam reageert op de behandelingen.

Naast bindweefsel behandeling kijken we samen naar je houding, je manier van werken en andere factoren die jouw lichaam strammer / stijver hebben gemaakt. Bewustwording van je houding heeft directe preventieve gevolgen voor blessures in de toekomst. Ik werk met de bindweefsellijnen die in het lichaam zitten. Dat betekent dat nekklachten veroorzaakt zouden kunnen worden door een verkeerde stand van de enkel.

Voeding voor bindweefsel

Klik op de  LINK  hier kan je meer lezen over welke voedingsstoffen je nodig hebt voor een goed functionerend bindweefsel.

Of kijk op deze WEBSITE.

Indicatie Bindweefsel behandeling

Bindweefsel behandeling geeft circulatie verbetering, vermindert pijnklachten en stimuleert organen. Het stimuleert ook de doorbloeding, vermindert stress, verstevigt het bindweefsel en stimuleert de huid. Ook littekens kunnen m.b.v. bindweefsel behandeling soepeler worden gemaakt. Dan heb ik het over littekens die ongeveer 4 weken geleden zijn ontstaan. Oudere littekens kunnen iets soepeler worden gemaakt, maar niet veel.

Contra-indicatie  

Je kunt geen bindweefsel behandeling ontvangen als je last heb van o.a.: algehele malaise, hartklachten, tumoren, hemofilie, na 7e maand zwangerschap, als u corticosteroïden gebruikt.  Twijfelt u of u een bindweefselmassage kan ontvangen, neem dan contact met mij op en dan kunnen we dit bespreken.

Deze bijscholing heb ik gevolgd bij ZONNEVLECHT opleidingen en bij TRIGGERPOINTCOACH en bij De Welness Academie en bij Esoterra

Wil je meer lezen over bindweefsel dan is er op Scholar een wetenschappelijk artikel. Deze vind je via de volgende LINK