Triggerpoint behandeling

Op dit moment is er geen ruimte voor nieuwe klanten. Ik zou u adviseren om een andere sportmasseur op te zoeken. Dat kunt u via de site van NGSmassage.nl

Triggerpointmassage is een vorm van bindweefselmassage en valt daardoor onder reflexzonebehandeling. Ben je aanvullend verzekerd dan kan je de nota bij je zorgverzekeraar indienen en afhankelijk van je verzekering krijg jet het hele of een deel van het bedrag terug.

De behandeling duurt een half uur.

Triggerpoints zijn kleine of grotere “knopen” in je spieren. Vergelijk dit met een elastiek waar een knoop in zit. Dit elastiek kan met een knoop niet zo ver uitrekken als zonder knoop. Zo werkt het ook met je spieren. Haal je de triggerpoints uit je spieren dan kan je daarna deze langer maken. Triggerpoints geven klachten of op dezelfde plaats of ergens anders. Neem als voorbeeld; lage rugklachten. Die kunnen vanuit spieren of triggerpoints komen die in je onderrug zitten, maar kunnen ook veroorzaakt worden door triggerpoints in je kuiten.

Tijdens de behandeling mag je eerst vertellen waar je last van hebt en dan stellen we samen een behandelplan op. Mijn doel is dat jij je eigen triggerpoints zo snel mogelijk zelf kan behandelen. Hoe dat te doen, zal ik je leren. De eerste paar keer maken we een afspraak van een uur. Per keer kijken we of de volgende keer een afspraak van een uur of een half uur nodig is.

Wil je meer lezen over triggerpoints, klik dan op de volgende LINK. Of google op het woord triggerpoint.

Voor de kosten klik op volgende LINK.

In 2017 en 2018 heb ik verschillende bijscholing gevolgd voor triggerpoint behandelingen bij triggerpointcoach.nl . Zowel module 1 als module 2 heb ik afgerond.