Gua Sha

Inleiding

Gua Sha is een schraaptechniek die oorspronkelijk uit Egypte kwam en heden ten dage nog in Azi├ź gebruikt wordt. Deze techniek gebruiken ze zowel bij klachten als preventief. Er wordt olie op de huid aangebracht en over die olie heen wordt er geschraapt.

Doel

Doel van deze techniek is om de afvalstoffen uit de verschillende lagen naar de oppervlakte te brengen, zodat ze afgevoerd kunnen worden. Als je aan afvalstoffen denkt, dan zijn dat o.a. stoffen uit onze voeding (die in ons lichaam blijven circuleren), luchtvervuiling, stress, medicijnen en roken.
Deze techniek stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem, waardoor jij je fitter gaat voelen.

Methodiek

Er wordt een rozenkwarts steen gebruikt om mee te schrapen. Deze heeft ronde zijkanten. Door het schrapen over de huid ontstaat er een soort van zuiging onder de huid in het bindweefsel. Deze zuiging zorgt ervoor dat afvalstoffen naar de oppervlakte getrokken worden. Omdat de doorbloeding wordt verhoogd, kunnen deze stoffen via de bloedbaan je lichaam verlaten.

Het schrapen wordt 15 keer toegepast per plek. Daarna ga ik naar de volgende plek en schraap dan ook max 15 keer. Als ik meer keren zou schrapen per plek, dan wordt de huid te rood en te pijnlijk.

De steen wordt na elke behandeling gereinigd.

Effecten

Doordat de huid met een rozenkwarts steen geschrapt wordt, zie je na de behandeling rode strepen op de plekken waar de steen overheen gegaan is. Die plekken trekken bij de meesten na 2 of 3 dagen weg. Doordat de huid geschrapt wordt, heeft dat direct invloed op de interne delen van je lichaam. Dat is hetzelfde als bij bindweefsel behandeling. Daar wordt ook de huid behandeld en daarbij is er ook (in)direct effect op de interne organen.

Na de behandeling

Na de behandeling is het advies om de behandelde plekken bedekt te houden, niet mee in de zon te gaan zitten en niet te warm te douchen. Extra lauw water/thee drinken wordt aanbevolen, zodat de losgemaakte afvalstoffen sneller je lichaam kunnen verlaten.

Klachten

Onder andere de volgende klachten kunnen met de Gua Sha behandeling verminderd worden; verschillende spierpijn klachten, migraine, stress / burn-out.

Contra-indicatie

Als je last hebt van de volgende ziekten, dan kan je deze behandeling niet ontvangen. Bloedziekten, open wonden, kanker, zwellingen onder de huid, nierziekten, decompensatie (hart), reuma, jicht, zwangerschap, spataderen, oedeem, fibromyagie.

Plekken met wratten of moedervlekken kunnen niet behandeld worden.

Contact

Ben je geïnteresseerd in deze behandeling neem dan contact met mij op. Zie CONTACT

Deze bijscholing heb ik gevolgd in januari 2023 bij TOTAL HEALTH.